0

Anahtar Kelime Araştırması

1. Çok değil, Zekice Çalışın

zeki calisin 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Anahtar kelime analizi kolay veya zor gelebilir, ama herzaman eğlenceli olmalıdır. Hadi şimdi sizinle kolay yönden anahtar kelime araştırması yapalım.
Anahtar kelime analizi yaparken insanların genelde yaptığı hatalar:
1. Çok yaygın anahtar kelime seçmek
2. Çok yüksek rekabetli anahtar kelimeler seçmek
3. Yeteri kadar trafik kazandırmayan anahtar kelimeler seçmek
4. Sadece tek anahtar kelimede yükselmeye çalışmak.
İnsanların yaptığı en büyük hata, aynı anda sadece tek anahtar kelimede yükselmeye çalışmak. Bu zor yöntem. İçeriği yüzlerce, hatta binlerce uzun kuyruklu anahtar kelimelerde yükseltmek çok kolay ve daha kazançlıdır. Elbette kısa anahtar kelimeler çok trafik kazandırır, ancak bunun yerine binlerce uzun kuyruklu anahtar kelimelerde yükselmek çok kolaydır ve ciddi trafik de sağlarsınız. Aynı zaman da hedef kitlenizin sayısı da artacaktır.
Kolay Yöntemler:
Birçok anahtar kelimeler
Belirli
Düşük veya orta Rekabetli
Orta hacimli
Zor Yöntem:
Tek anahtar kelime
Yaygın
Yüksek rekabetli
Yüksek hacimli

2. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın

uzun kuyruklu anahtar kelimeler 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Sadece aynı anahtar kelimede yükselmeye çalışmak zor ve verimli değildir. Kısaca amacınıza kavuşmanız pek de söylenemez.
Örneğin, bayan çantası hakkında siteniz varsa, “Bayan Çantası” kelimesinde yükselmek zordur, ve pek de verimli olduğunu söyleyemeyiz. Fakat bunun yerine “Bayan Çantası modelleri 2013” gibi kelimelerinde yükselmek çok kolay ve kazançlıdır, çünkü hedef müşterilerinizin sayısı da artacaktır. “Bayan Çantası” diye aratan kullanıcı, belki sadece bayan çanta modellerine bakmak istemiştir, ama “Bayan Çantası modelleri 2013” kelimesini arayan kullanıcı gerçekten çanta satın almak istiyordur.

3. Niteleyiciler ile spesifik anahtar kelimeler

spesifik anahtar kelimeler 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Niteleyiciler ile belirli anahtar kelimeler bulun. Niteleyicilere örnek vermek gerekirse:
Tarih/Zaman: 2013, Aralık, Sabah
Fiyat/Kalite: Ucuz, En iyi, En Popüler
Amaç: Satın al, bul, sipariş
Lokasyon: İzmir, online, yurtdışı
Hedef kitleye uygun anahtar kelimeler kullanın. Örnek vermek gerekirse, anahtar kelimeniz“Samsung Tablet” ise, buna ek kelimeler katabilir, böylece işinizi kolaylaştırabilirsiniz, örneğin“Samsung Tablet Fiyatları” veya “Samsung Tablet satın al” gibi…
•Bunun için bazı anahtar kelime araştırma araçları kullanabilirsiniz: WordstreamKeyword SpyBing Keyword Tool ve Übersuggest.
•Size tavsiyem Übersuggest aracıdır, hem kullanması kolay, hem de çok hızlı. Merak etmeyin, bu ücretsizdir icon biggrin 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek

4. Rekabet Stratejisi Geliştirin

 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Anahtar kelimelerinizi bulduktan sonra, bu kelimelerin rekabetlerini öğrenin. Bunun için Google Keyword Planner aracını kullanabilirsiniz.
Şimdi bu kelimelerinizi Google’da aratın ve ilk çıkan sonuçları analiz edin.
•İlk çıkan sonuçlar anahtar kelime optimizasyonu yapılmış mıdır?
•Anahtar kelime başlık etiketinde, URL’de ve sayfada içeriyor mu?
•Hangi anchor text’e link alınmış?
•Bu anahtar kelime için daha kaliteli içerikler hazırlayabilir misiniz?
Aslında ilk sıraya yükselmek zorunda değilsiniz, sağlıklı bir trafik elde etmek için ilk 5 sıraya da yükselebilirsiniz.

İçerik

5. Büyük İçerikler Oluşturun

icerik seo 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
İçerikler her zaman iyi midir? Hayır.
Çok az kelimeli içerikler spamdır.fyurdakul.com’da biz belirli anahtar kelimelerde yükselmek için sadece makaleler yayınlamıyoruz, aynı zamanda araştırma yaparak, elimizden geldiği kadar ziyaretçilere faydalı içerikler sunuyoruz.
Büyük ve kıymetli içeriklerle sitenizin geleceğini garanti altına alabilirsiniz, Google güncellemelerinde sıralamalarda kaybolmazsınız.
En çok da sırf özgünlük açısından sitenizde kalitesiz, küçük makale yayınlamaktan kaçının, veya bunu makale yazarlarına ücret vererek yazdırdığınız makaleleri sitenizde yayınlamaktan kaçının. Her zaman söylerim, önemli olan miktar değil, kalitedir. İçeriğinizi o kadar kaliteli şekilde hazırlayın ki, resim ve hatta video da içersin. Önemli anahtar kelimede yükselmek için de genelde 2000 kelimelik makaleler yayınlarsanız kısa sürede yükselirsiniz.

6. En önemlisi de yaratıcı, ilgi çekici başlıklar

ilgi cekici basliklar 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Başlık oluşturmak için 2 saatinizi ayırın. Hemen korkmayın, başlıklar o kadar önemli ki, Google’da arama yapan kullanıcı genelde başlıklara bakar, eğer siz 5.sırada iseniz ve başlığınız ilk sıradakiden daha ilgi çekiciyse muhtemelen sizin sayfanıza tıklayacaktır.
Sorulu başlıklar, veya en iyi…, 5 adımda… gibi kelimeler kullanarak kaliteli başlıklar oluşturabilirsiniz.
Size önemli bir ipucu vereyim, anahtar kelimenizde ilk sıralardaki sonuçların başlıklarından daha da kaliteli başlıklar oluşturun, bunun için 2 saatinizi, veya 3 saatinizi bile ayırabilirsiniz, çünkü önemli miktarda trafik elde edeceksiniz.

7. Uzunluk vs. Derinlik: Bu Neden Önemlidir?

İçeriğiniz hangi uzunlukta olması lazım? Asıl soru: Nasıl derinlikte olması lazım? Az önce makalenin çok kelimeli olması gerektiğinden bahsetmiştim, fakat bunu size daha detaylı olarak anlatayım. Mesele kelime sayısı değil, asıl mesele içeriğin derinliğidir, derin konulu içerik olunca da yükselmeniz de kolay olacaktır:
1. Kopya içeriği önlemek için özgünlük eşiği ekler.
2. İçeriğiniz daha derin ise, daha detaylı bilgi içeriyor demektir.
3. Kaliteli ve uzun içerikler ile sıralamada yükselirsiniz, aynı zamanda kullanıcılar da paylaşırlar, böylece link de kazanırsınız.

8. Tasarım bu savaşın 50%’sidir.

tasarim seo 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek
Eğer cebinizde birkaç kuruş varsa, tasarım için harcayın. Bana güvenin, tasarıma harcadığınız para için pişman olmazsınız.
Peki nedir bunun faydası:
1. Hemen çıkma oranını azaltma
2. Sayfa derinliğini arttırma
3. Sitede geçirilen zamanı arttırma
4. Daha fazla link kazanma
5. Ciddiyet.
Bunların herbiri sıralamada yükselmenizi sağlar.

9. Sayfalar arası linkleme

Örneğin, “En Çok Kullanılan 3 Sosyal Medya Sitesi” adlı makalenizden “Google’ın Desteklediği Sosyal Medya Sitesi” adlı makalenize link verebilirsiniz, yani sayfa içi linkleme de iç SEO’nun en önemli yollarındandır.

Site İçi SEO

site ici seo 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek

10. Abartılı Optimizasyon: Başlıklar, URL’ler ve Linkler

İçeriği insanlar için yazmak herzaman faydalıdır, ancak arama motorları için aşırı optimizasyon çalışmasından kaçınmak gerekir.
Örneğin, “Akıllı Telefonlar” kelimesinde yükselmek istiyorsunuz, ve bunun için makale hazırladınız, ama başlık sadece “Akıllı Telefonlar” gibi olursa bu doğal olmayan yöntemdir, veya aynı zamanda URL’de sadece o anahtar kelimeyi içerirse gene de durum risklidir. Aynı şekilde bu içeriğinize aynı anahtar kelimeye link alsanız bile gene de Google’dan ceza yiyebilirsiniz.

Link İnşaası

link insaasi 2014 Yılında 11 Adımda SEO Yaparak Googleda Yükselmek

11. Link İnşaasının 90/10 Kuralı

Bu yazımda link inşaası hakkında çok az bilgi verdim, peki neden? Çünkü çabanızın 90%’ı kaliteli içerik oluşturmak, 10%’u da link inşaasıdır. “2014 Yılında 11 Adımda Google’da Yükselmek” adlı bu makalem umarım sizin için faydalı olur.
Kaliteli içeriklerin avantajları:
• Kaliteli içerikler ile kaliteli backlink inşaası çok kolaydır.
• Kısa sürede yüksek kaliteli backlinkler kazanılır.
• Siz uyurken veya tatildeyken gene de link kazanırsınız, örneğin ziyaretçileriniz içeriğinizi beğenerek paylaşması gibi…

Alıntıdır SEOAMK

Yorum Gönder

 
Top