0

Samsung, cebinizle yaptığınız her şeyi ve hatta fazlasını kaydetmek istiyor! Nasıl mı?

samsung, android, context, gizlilik

Samsung'un cep kullanıcılarının eylemlerini kaydeden ve bunu diğer uygulamalarla paylaşan yeni bir hizmet üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.
Yeni gizlilik tartışmaları çıkarması muhtemel hizmetin adı, The Information'ın raporuna göre "Context". Rapora göre yeni hizmet, telefonunuzda bastığınız düğmeleri kaydetmekle kalmıyor, hangi uygulamaların kullanıldığını, telefonun sensörlerinin (mikrofon, kamera...) elde ettiği verileri kaydediyor. Ardından tüm bu veriler, kullanıcılara özel içerik sağlayabilmeleri için uygulama geliştiricilerine sunuluyor.
Context'in Samsung'un satışlarını artırıp artırmayacağı belli olmadığından gerçeğe hiç dönüşmeme ihtimali var. Samsung'un böyle bir hizmete kullanıcıların nasıl bir tepki göstereceğini bilmemesi de, bu durumda etkili.
The Information'ın verdiği bir başka bilgiye göre ise Google ve Samsung, Motorola'nın satılmasından 1 gün önce bir araya gelip Android'in geleceğini, özellikle de üreticilere kişiselleştirme bakımından ne kadar özgürlük sağlanacağını konuştular. Bu toplantının sonucu ise henüz bilinmiyor.

Kaynak CHİP

Yorum Gönder

 
Top