1
Arama Motoru Optimizasyonu süreci çok uzun zaman aldığından, bu süre zarfında bazı cezalara maruz kalabilirsiniz. Bu cezalar bazen uzun vadeli bazen de kısa vadeli olabilmektedir. Bunlara maruz kalmamak adınaArama Motoru Optimizasyonu ’yu doğru anlamalı ve doğru şekilde uygulamasınız. Önceki makalelerimizde bu cezaların ne olduğu ve nasıl çözümlenebileceğine dair konuları sizlerle paylaştık.
google-cezası
Google sürekli olarak webdeki spam içeren ve kullanıcılarında yeterli değeri göstermeyen siteleri araştırır. Bütün sitelerinin Google indekslerinden silindiğini görmek istemeyen bedava web hosting hizmetleri için Google yedi tane koruyucu ipucu paylaşmıştır.

GOOGLE SİTELERİ İNDEKSİNDEN NEDEN ÇIKARIR?

Google eğer belirlemiş olduğu kalite yönergelerine uymayan siteleri tespit ederse, bunları indeksinden çıkarma hakkını kendinde bulur. Özellikle özgün olmayan içerik, otomatik olarak yaratılmış içerik veya kopya içerik kullanan web siteleri Google için daimi bir meseledir.
Google’ın aktardığı gibi:
“bazı web sağlayıcı ve büyük subdomain hizmetlerinin kötü amaçlı yazılım ve spamın büyük kaynağı haline geldiğini görüyoruz. Kullanıcılarımızı ve arama kalitemizi korurken, eylemlerimizde seçici olmaya özen gösteriyoruz ancak spam veya kötü amaçlı yazılımları barındıran belli bir web sağlayıcısı üzerinde büyük miktarlarda site görürsek, bütünüyle o web sağlayıcısına karşı bir eylemde bulunmak zorunda kalırız.”
Geçen yaz itibariyle spam ve kötü amaçlı yazılıma bağlı olarak 11 milyon co.cc subdomainleri indeksten çıkarılmıştır.
Google Panda güncellemeleri de zayıf veya düşük kaliteli içeriklere sahip siteleri hedef alır; tıpkı Ocak 2011’de çıkan Panda spam algoritması gibi. Bu güncelleme spamları hedef alır ve arama sonuçlarının %2’si bundan etkilenir.

BİR GOOGLE YASAĞINDAN KORUNMANIN 7 YOLU

Bedava bir hosting servisi spamların istilasına uğrarsa ne olur? Basitçe, Google organik arama sonuçlarında görünen bütün siteleri yasaklayabilir.
Bunu önlemek ve bandwidth’ten (bant aralığı) kaçınmak için, Google şunları önerir:
  • Açık bir suistimal politikası yayınlamak ve “spam” faaliyetinin ne olduğu hakkında kullanıcılara şeffaflık sağlamak için iletişime geçmek
  • Sadece insan görüşüne izin veren doğrulama araçları kullanmak ve hosting servisinizdeki siteleri oluşturmada otomatik yazılardan kaçınmak
  • Yönlendirmeler, çok sayıdaki reklam blokları ve spamlı anahtar kelimeler gibi spam sinyallerini gözlemlemek. Bildiğiniz üzere Google yakın zamanda çok fazla reklam içeren sitelere cezai yaptırımlarda bulunacağını duyurmuştu.
  • Giriş yapanları takip etmek ve kullanıcı isimlerine, aynı IP adresinden gelen çok fazla isteğe dikkat ederek spam modellerini tanımlamak
  • Yeni oluşturulan web siteleri için ani trafik artışları için server günlük dosyalarını incelemek
  • Şifre avcılığı (phishing) ve kötü amaçlı yazılıma bulaşmış siteleri gözlemlemek
  • Yeni oluşan sitelerin dillerine bakmak (ör. Binlerce Japon sitesi bir gecede bir Polonya web hosting servisinde görünür)
Bu ipuçları kullanıcı-oluşumlu siteler (forumlar) ve bedava bir web sitesi kurmayı düşünen web uzmanları için de geçerlidir. Eğer bir web hosting servisi yukarıdaki bilgileri kullanmazsa, günün birinde Google’dan zılgıtı yer.
Özellikle bizim gibi Arama Motoru Optimizasyonu işiyle uğraşanlar için böylesi bir ceza almak büyük yıkım olur. Zaten çok zor şartlar altında yürütülen bu meslekte, biz SEO uzmanlarının bu tür sorunları ve yukarıda sunulan çözümlerde haberdar olmamız gerekir.

Yorum Gönder

 
Top