0
Adana'da 2 bin 500 liradan başlayan maaşla iş makinesi operatörü bulamayan bir firma, Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşarak iş garantili operatör kursu başlattı.
Çalıştıracak kimse bulamayınca kurs açtıAdana'da bir firma 2 bin 500 liradan başlayan ve 5 bin liraya kadar çıkan maaşla iş makinesi operatörü bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle firma yetkilileri Kanada'da kendi operatörünü kendi yetiştiren bir kurs sistemini model alarak bu kursu Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa devreye sokmaya hazırlanıyor. Firma, Adana'nın değişik yerlerine "2 bin 500 lira maaşla operatör olmaya ne dersiniz?" yazılı afişleri asarak kursiyer beklemeye başladı. Ancak 2 aylık kurs sonunda 2 bin 500 lira maaşla iş garantisi olmasına rağmen kurs beklenen ilgiyi görmedi.

"BU ALANDA 5 BİN LİRA MAAŞ ALAN BİLE VAR"
Firma Bilgi İşlem Uzmanı Halil İbrahim Yağmur, firmanın iş makinesi operatörü bulmakta güçlük çektiği bir dönemde Kanada'da bir firmanın kurs açarak bu sorunu çözdüğünü gördüklerini belirterek, "Kanada'yı model alıp biz de Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşarak operatör akademi adında kurs açmaya karar verdik. Bu sayede iş makinesi operatörü açığımızı gidermeyi düşünüyoruz. Bu sektörde 2 bin 500 liradan başlayan maaşla kullandığı makineye göre 5 bin liraya kadar maaş alan var. Ancak yetişmiş eleman yok. Biz bu kurs sayesinde yetişmiş eleman sıkıntısını çözeceğiz. 2 ay hem teorik hem de pratik verilen eğitimler sonunda 2 bin 500 lira maaşla iş garantili meslek sahibi olunuyor. Şuan sanırım kurs pek bilinmediği için ilgi çok fazla değil" dedi.

Yorum Gönder

 
Top