1


Pegasus Havayolları'nın Ukrayna'nın Kharkiv - İstanbul seferini yapmakta olan uçaktan kaçırılma sinyali geldi.
Pegasus Havayolları'nın Ukrayna'nın Kharkiv - İstanbul seferini yapmakta olan uçaktan kaçırılma sinyali geldi. İddialara göre üzerinde bomba olduğunu söyleyen korsan uçağı Rusya'nın Soçi kentine indirmeye çalıştı. Ama uçak 18.05'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. 
PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-F numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolcucusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. 

F-16'LAR HAVALANDI

Öte yandan pilotun sinyal vermesinin ardından Balıkesir 'deki 191. filoya ait bir F-16 savaş uçağının da havalandığı öğrenildi.

Bu uçakların 17.58'de Karadeniz üzerinde Pegasus uçağına eşlik ettikleri, Kharkov-İstanbul uçağının 18.04'te ikna yöntemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirildiği kaydedildi..

Uçak inişinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 110 yolcusuyla güvenli bir bölgeye bekletildi. 

KORSAN TESLİM OLDU
Uçağı kaçırmak isteyen hava korsanı etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin ikna ettiği hava korsanı yaklaşık bir saat sonra teslim oldu. PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-F numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolcusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Yolcunun uçak havadayken ayağa kalkarak, "uçakta bomba var şeklinde bağırdığı" öne sürüldü.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Karkiv-Sabiha Gökçen seferini yapan özel bir havayoluna ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanına indirilmiştir" denildi.

Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı'nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırıyor.

BAKANLIK MÜSTEŞARI: 'KOKPİTE GİREMEDİ'

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasip Soluk Habertük canlı yayınında şu bilgileri verdi: Ukrayna asıllı bir yolcu bomba olduğunu söyleyerek uçağın Soçi'ye götürülmesini istemiş. Söz konusu şahıs kokpitten içeri giremediği için pilotlar da uçağın içinde karartma yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.
PİLOTTAN MESAJ 


Ukrayna asıllı hava korsanı tarafından Soçi'ye kaçırılmak istenen uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle'den 'İyiyiz' mesajı geldi.

UÇAK PERSONELİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Uçakta görevli kokpit ve kabin ekibinin isimleri de belli oldu. O isimle şöyle, Kaptan Pilot İlyas Karagülle, Yavuz Çuğun, Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş.

PEGASUS HAVA YOLLARI'NIN AÇIKLAMASI

Pegasus Hava Yolları, Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağın, yapılan bomba ihbarı nedeniyle saat 18.05'te güvenle Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirildiğini bildirdi.

Pegasus'tan yapılan açıklamada, "Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli, PC751 sefer sayılı yolcu uçağı, 7 Şubat Cuma günü (bugün) Kharkiv-İstanbul tarifeli uçuşunu gerçekleştirirken, yapılan bomba ihbarı nedeniyle, saat 18.05'te güvenle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmiştir" denildi.

Açıklamada, emniyet güçleri tarafından çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Korsandan ilk görüntüler:

Hava korsanı yakalandı



Yorum Gönder

 
Top