0


Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu ve Keçiören’deki evinde bulunan böceklerle ilgili önemli bir bilgiyi kahvaltıda buluştuğu AK Partili vekillerle paylaştı. Erdoğan, “Odama böcek koyanlar belli ama yurtdışına kaçtılar” dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, milletvekillerinden gelen, dinlemeler konusundaki sorular üzerine, “Fişlemeler yaptığımız söyleniyor. Asıl bunu söyleyenler dinleme cihazlarını alıp götürdüler. Hâlâ o cihazları arıyoruz. Emniyetin çatısında bulunanlar hurda. Asıl cihazlar hâlâ kayıp” bilgisini paylaştı. Erdoğan, dinleme konusundan söz ederken Başbakanlık Resmi Konutunda ve Keçiören’deki evinde priz içinde bulunan böcekleri örnek vererek, “Ofisime böcek koyanlar da belli, aslında yargılanmaları gerekir. Ama yurtdışına kaçtılar. Yargılayamıyoruz” diye konuştu. Her anlamda cemaate yardımcı olduklarını ancak buna rağmen böyle bir duruma gelindiğini vurgulayan Başbakan, bir milletvekilinin, illerinde esnafa Zaman Gazetesi almaları konusunda baskı yapıldığını anlatması üzerine “Hangi ilde olursa olsun, bize bilgi verin” diyerek böylesi bir duruma izin verilmeyeceğini söyledi.
HÂKİM-SAVCILARA CEZA
Erdoğan, toplantıda hâkimve savcıların yaptığı yanlış eylemve işlemlerden dolayı cezalandırılmaları yolunda bir düzenlemenin işaretini de verdi. Başbakan, “Yanlış yapan kimolursa olsun, milletvekili de olsa cezasını alıyor. Ama yargıda bu olmuyor. HSYK’nın vereceği en üst ceza ‘meslektenmen’ ama bu da uygulanmıyor. Paralel yapı, orayı da kendine göre şekillendirmiş maalesef. Ama bunun yasalarla aşılmasını hedefliyoruz” dedi.

Kaynak Habertürk

Yorum Gönder

 
Top