2
Kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam eden Facebook, şimdi de cinsiyet tercihlerini güncelledi. Dev sosyal ağ, özellikle ABD'li kullanıcılarına yönelik güncelleme yaparak yeni cinsiyet seçenekleri ekledi.
Amerika’da bulunan 159 milyon aktif kullanıcının kendilerini ifade etme gücünü artırmak istediğini söyleyen Facebook yazılım mühendisi Brielle Harrison tarafından yapılan açıklamada, "Bu değişim belki birçokları için bir şey ifade etmeyecek ancak diğer yandan az bir kesim için çok anlamlı olacak. Bazı insanlara sadece erkek veya kadın seçeneğini sunmak cesaret kırıcı oluyor. Ama artık bu durum ortadan kalkıyor ve kişilere cinsiyetlerini ifade etme şansı sunuyoruz" dedi.
1392383894_facebook-site.jpg
Facebook'un yaptığı güncelleme cinsiyet değiştirmiş 700 bin insan bulunan ABD başta olmak üzere insan hakları örgütlerine de cesaret verecek. İnsan Hakları Örgütü, 2013 yılında yaptığı araştırmaya göre, ABD'deki en az 10 bin lezbiyen, eşcinsel veya biseksüel kişinin internetteki profillerde farklı cinsiyet seçeneği işaretliyor.
ABD’deki kullanıcılara sunulan 49 yeni cinsiyet seçeneği şu şekilde oldu:
1392383763_140214gender3.jpg

Yorum Gönder

 
Top