0

Arsenal'in Bayern Münih'ten çektikleri bitmedi... Geçtiğimiz sezon da 2. Tur'da karşılaşan tarafların bu sezonki kapışması yine Bayern zaferiyle başladı. Emirates'de rakibine adeta top yüzü göstermeyen Bavyera ekibi, tur kapısını araladı: 0-2.

Arsenal'in kara kabusu Bayern Münih...

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında İngiltere'de karşı karşıya gelen Arsenal-Bayern Münih mücadelesi, Alman ekibinin zaferiyle sonuçlandı.
Geçtiğimiz yıl yine aynı turda karşı karşıya gelen tarafların ilk randevusu adına yakışır bir heyecana sahne oldu. Bir tarafta geçen sezonun izlerini silmek isteyen Arsenal diğer tarafta kupaların tamamını müzesine götüren Bayern gol bulma adına üst üste rakip kaleye yüklendi.
Emirates'de seyirci avantajını da arkasına alan Arsenal, Bayern Münih kalesi önünde yaptığı kısa paslarla üstünlük sayısını ararken 8. dakikada Mesut Özil, kıvrak bir çalımla Boateng'i ekarte etti ancak Alman futbolcunun yaptığı müdahale penaltıya sebebiyet verdi. Hakemin penaltı düdüğüyle heyecanla ayağa kalkan Arsenal taraftarının sevinci adeta kursağında kaldı. Topun başına geçen Mesut, Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Neuer'i geçmeyi başaramadı ve büyük bir üzüntü yaşadı.
Dakikalar ilerledikçe rakip sahada daha fazla gözükmeye başlayan Bayern Münih, usta ayaklarıyla ev sahibi takımın kalesine topa tuttu. Üst üste gelen tehlikeli ataklar gol kokusu verirken maçın hakemi Rizzoli'den bir penaltı düdüğü daha geldi. 37'de defansın arkasına atılan topa harika çıkış yapan Robben, kaleci Szczesny'nin sert darbesine maruz kaldı. Bu sezon Arsenal'in tüm maçlarında 90 dakika forma giyen tek isim olan Szczesny direkt kırmızı kartla oyun dışı kalırken Bayern birçok penaltıcı arasından Alaba'yı seçti. Topun başına geçen 21 yaşındaki defansın vuruşu direkten auta gitti ve Bavyera ekibi öne geçme şansını değerlendiremedi.

İlk 45 dakika golsüz sona ererken maçın ikinci yarısı Bayern Münih'in hegemonyasında geçmesi bekleniyordu ve nitekim öyle oldu. Arsene Wenger'in öğrencileri rakibinin baskısına 9 dakika dayanabildi. Geçen sezon Londra'daki 3-0'lık galibiyette harika bir gol kaydeden Toni Kross'tan yine müthiş gol geldi. Ceza sahası önünde topun gelişine harika bir ayakiçi vuruşu yapan Alman ortasaha, enfes bir iş çıkardı: 0-1.
Golden sonra İngiliz rejisi kameralarını kelimenin tam anlamıyla Arsenal yarı sahasına kilitledi. Bayern Münih'in pas trafiği Topçular'a top yüzü göstermezken ev sahibi takım en azından daha fazla gol yememe adına tüm çabalarıyla savunma yaptı. Ancak bu direnişi dağıtan isim Bayern'in tecrübeli ismi Müller oldu. 87'de Lahm'ın ortasına kafayı vuran Müller, Kroos gibi geçen olduğu gibi bu maçta da gol buldu ve farkı ikiye çıkardı.
Kalan dakikalar skoru değiştirmedi ve Guardiloa'nın takımı istediği avantajı deplasmanda kazanılan 2-0'lık galibiyetle yakaladı.
Kaynak Ntvspor

Yorum Gönder

 
Top