1
SEO yani arama motoru optimizasyonu o kadar önemli ki, her web site sahibinin SEO hakkında bilgili olması gerekmektedir. Yoksa ziyaretçiler siteyi nasıl bulsun ki? Tabi ki de insanlar aradığı bilgileri anahtar kelimelerle bulmaya çalışır, bunu da genelde Google’ın yardımıyla yapar. Google’ın son algoritmasını takip etmeniz gerekir, yoksa modası geçmiş, etkisiz backlink kasma yöntemlerini uygulayarak ancak kendinize zarar verebilirsiniz.
Anahtar kelime sıralamasında ilk sayfada olmasanız da trafiğiniz olur, ancak ilk sayfaya gelirseniz ziyaretçilerinizin sayısı ciddi şekilde artacaktır. Bunun için en önemli anahtar kelimelerinizi belirleyip bunların üzerinde çalışma yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları uygularsanız ziyaretçileriniz oldukça büyük miktarda artacaktır, böylece hedef kitlenizi de arttırırsınız.

googleda ilk sayfaya gelmek icin 5 seo ipucu Googleda İlk Sayfaya Gelmek İçin 5 SEO İpucu

1. Bugün etkili olan link alma stratejileri kullanın

Eğer Google’da Panda ve Penguen uyumlu olarak üst sıralara yükselmek istiyorsanız, o zaman backlink alırken çok dikkatli olmanız gerekir:

Yüksek kaliteli backlinkler

Bir tane yüksek kaliteli link binlerce düşük kaliteli linklerden daha iyidir. Sadece kaliteli linkler sıralamada yükselmenizde yardımcı olur.

Backlinklerinizi çeşitlendirin

Linklerinizin aynı kaynak gelmesi önemsizdir. Eğer linklerinizi çeşitli domainlerden, çeşitli IP’lerden, çeşitli domain uzantılarından alırsanız o kadar da Google’da yükselirsiniz. Backlinklerinizin çeşitliliğine önem verin.

Doğal yöntemlerle backlink kazanın

Açgözlülükten uzak durun, yeni sitenize binlerce backlink kasmayın. Bunun ancak sitenize zararı olabilir, ve Google da sitenizi cezalandırmakta gecikmezi sıralamada da aşağılara kayar, yavaş yavaş sıralamada kaybolup gidersiniz.
[divider]

2. Yaşı Büyük Domain veya Otoriter Site ile başlayın

Eğer yeni projeye başlayacaksanız yaşı büyük domain satın alın veya Google’ın gözünde sevilen, otoriter web sitesi satın alın. Bunlarla çok iyi şekilde yüksek sıralara gelinebilir. Bunun için yatırım yapabilirsiniz.
[divider]

3. Anahtar Kelimeleri uygun şekilde kullanın

Anahtar kelimeler SEO’nun temelidir. Bunlar ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl bulması gerektiğini belirler. Anahtar kelimelerinize dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır:
[starlist]
  • Sayfa & Yazı başlıkları ve alt başlıklar
  • Çeşitlilik, fakat aşırılıktan kaçınmak gerek
  • Başlık ve meta açıklama etiketleri
[/starlist]
Anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra olabildiğince doğal şekilde kullanın.
[divider]

4. Mükemmel İçerikler Paylaşın

Bu SEO konusunda size verebileceğim en büyük tavsiyedir. Son zamanlarda Google içeriklerin kalitesine önem vermektedir, güzel trafik de elde edebilirsiniz.

Eğer burdaki önerileri uygularsanız Google’da ilk sayfaya gelme şansınız da artacaktır:
[starlist]
  • Sitenize kaliteli ve özgün içerikler girin
  • İçeriklerinizin sitenizin konusuyla ilgili olmasına dikkat edin
  • Otoriter sitelere link verin
[/starlist] Otoriter sitelere link vermek belki size saçma gelebilir, ancak sitenizi ziyaretçilerinize kullanışlı yapabilmek için bunu yapabilirsiniz. Örneğin, makaleniz adsense hakkında ise, içeriğinize adsense’sin üye olma linkini ekleyebilirsiniz, yani biraz da cömert olun.

5. Rakiplerinizi Yakından İzleyin

Rakiplerinizin yaptıklarını izleyin. Girdiği içerikleri takip edin, ve SEO stratejilerini takip edin. Onlardan birşeyler öğrenin, ve onlardan daha iyi şeyler yapın!

TEŞEKKÜRLER SEOAMK

Yorum Gönder

 
Top