0
Başbakan'dan önemli açıklamalarBaşbakan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde Özel Halk Otübüsçüleri Esnaf buluşmasına katıldı. Başbakan Erdoğan 1974 yılında İETT'de işe başladığını anlattı.

İstanbul'da toplu taşıma hizmetinin çok zor olduğunu bildiğini anlatan Erdoğan bundan dolayı tüm şöförlere teşekkür etti. 
İstanbul'da Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde İstanbul nüfusunun 7.5 milyon olduğunu bugün bu rakamın bugün 15 milyona ulaştığını söyledi. 

İstanbul'da toplu taşımayı artırmak için gayret ettiklerini ancak özel araç kullanımının çok yaygın olmasından dolayı trafikte rahatlamanın olmadığını söyleyen Erdoğan, "İnsanlar özel araç yerine toplu taşıma araçlarını kullansalar trafik sorunu bu kadar yaşanmaz. İnsanlar bir yerden bir yere giderken aracını metrobüse veya metroya kadar kullanıp oradan toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Gideceği yerde de yine aynı şekilde toplu taşıma araçlarını kullandığı takdirde sorun ortadan kalkar. Bugün istanbulun altını metro ağları ile örmeye çalışıyoruz. Bizim dönemimizden önce İstanbul'da çok az olan metro güzergahı bugün 144 kilometreye ulaştı." dedi.

Erdoğan, Kasımpaşa'da büyüdüğünü, İstanbul'da taksicinin otobüsçünün sadece taksici otobüsçü olmadığını aynı zamanda emniyetin de tesis edicisi olduğunu söyledi.

Trafikte her suçun taksici otobüsçülere kesildiğini söyleyen Erdoğan "Oysa trafikte en az suçlu olanlar sizlersiniz. Siz insanları taşıyorsunuz. Özel aracı olmayan kardeşlerimizi evlerine işlerine kavuşturuyorsunuz. Trafikteki herkesin sizi anlamaların kendilerini sizin yerine koymalarını rica ediyorum. Sizi insanların emniyet ve güvenine katkı yapacağınıza gönülden inanıyorum" dedi. 

Son 10 yılda İstanbul'da ulaşım için 5 milyar liralık harcama yaptıklarını 3. köprünün yapımı ile birlikte ağır vasıta taşıtlarının kullanımında olacağını, o köprüye 2.5 milyar dolar harcanacağını söyledi. 

Erdoğan 3. Havaalanı için de 42 milyar dolar harcanacağını 20 yıl işletip sonra devlete devredeceklerini anlattı. Erdoğan, bu projeleri gerçekleştirenleri birilerinin içeri almak istediğini, bunun da parelel yapı içindekiler olduğunu söyledi. 

"Geçmişte yargı görevini yapıyor diyenler bugün Türkiye'de yargı yok diyorlar" diyen Erdoğan, bunları söyleyenlerin şimdi de AK Parti'nin kapatılmasına dair haberler yazdığını belirterek "Sizin nereniz demokrat" dedi. Erdoğan, "Medya gurubunun bir başkası tarafından alınması birilerini rahatsız etti. Çünkü kendi kirli çamaşırlarının ortaya çıkacağından rahatsız oldular.. Önümüzdeki yıl boğazaltından tekerlekli geçişi, aynı zamanda köprüyü de açağız inşallah"

HALK OTOBÜSÇÜLERİNİ COŞTURAN SÖZLER
İstanbul'daki Halk Otobüslerinin sorunlarını çok iyi bildiğini, otobüslerde biletçilerin kaldırıldığını, öğrenci geçişlerine destek gibi halk otobüslerinin gelirlerinde yüzde 7-8 artış olduğunu gerek KDV gerek ÖTV'lerle alakalı bir çalışma yaptıracağız" sözleri üzerine salon büyük bir coşku ile ayağa kalktı.

Erdoğan halk otobüsçülere son sözü "Hatalı sollama öldürür, hatalı oylama süründürür" dedi.
Kaynak Sabah

Yorum Gönder

 
Top