0
Dev arama motoru Google dün, Project Tango adı ile güçlü 3D sensörleri ile Android tabanlı deneysel bir akıllı telefon duyurdu. Telefon, Google'ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler (ATAP) grubu dışında son projesi oldu.
Atap teknik programı lideri Johnny Lee cihazla ilgili Google+ hesabından yaptığı duyuruda, Project Tango hedefi mobil cihazlar olan ve insan ölçekli uzay ve hareket anlayışı olduğunu söyledi. “Ekibimiz üniversiteler, araştırma laboratuarları ve dünya çapında dokuz ülkeyi kapsayan endüstriyel ortakları ile çalışıyor” dedi.
5 inçlik telefon Android ile çalışıyor ve 3D sensörler ile donatılmış. Google’ın bu sensörleri kapalı navigasyon, uygulamalar ve oyun için kullanacağı düşünülüyor.
Google’ın bu cihazı ilk önce prototip olarak geliştiriciler için sınırlı olacak. Mart ayında 200 Project Tango akıllı telefon geliştiricilere sunulacak. Birçok oyun, veri işleme, navigasyon ve haritalama uygulaması oluşturmaya odaklanan şirketlere verilecek. Prototip cihaza uygulama geliştirmek için sahip olmak isteyen geliştiriciler, Project Tango web sitesinde kayıt olmaları gerekiyor.
Kaynak teknolojioku.com

Yorum Gönder

 
Top