1
Çoğumuzun başı flash disklere giren virüslerle derttedir size güzel etkili bir yöntem anlatacağım 

Korunmak için yapmanız gerekenler:

1- Şu anda tertemiz,virüslerden arındırdığınız Flash Belleğinize girin ve Sağ tılayıp “Yeni > Metin Belgesi” yolunu izliyorsunuz ve metin belgenizi oluşturuyorsunuz.

2- Oluşturduğumuz “Yeni Metin Belgesi.txt” dosyasını açıyoruz ve içine hiçbirşey yazmadan,”Farklı Kaydet” kısmında “Dosya Adı” yazan kısma “autorun.inf” yazıyoruz ve dosyayı kaydediyoruz.

3- “Yeni Metin Belgesi.txt” dosyası ile işimiz bitti.Onu silebilirsiniz ancak Flash Belleğiniz’de şu anda bir “Autorun.inf” dosyası olması gerekiyor.Onu sakın silmeyin.

4- Oluşturmuş olduğumuz “autorun.inf” dosyasına Sağ tıklıyoruz ve “Özellikler”e giriyoruz.En altta bulunan “Salt Okunur ve Gizli” seçeneklerini seçip “Uygula,Tamam” diyoruz.

5- Flash belleğimizin içerisinde oluşturduğumuz “autorun.inf” dosyasının şu anda flash bellekte görünmemesi gerekiyor.
Şu an itibari ile Flash Belleğinizde “autorun.inf” isimli bir dosya olduğu için ve Gizli olduğu için,herhangi bir bilgisayara takdığınızda eğer o bilgisayarda “ Autorun.inf ” virüsü mevcut ise “Yazma Başarısız!” veya “Bu dosya zaten var,değiştirilsin mi?” uyarısı verecektir.Kesinlikle o dosyayı DEĞİŞTİRMESİNİ onaylamayın.Çünkü virüs bilgisayarınıza bulaşmaya çalışıyor.
“Autorun.inf” virüsünün cihazlarınıza bulaşmasını bu yol ile önleyebilirsiniz.Cihazı bir bilgisayara takınca,cihazın takıldığı bilgisayarda antivirüs mevcut ise o dosyayı virüs olarak görecektir ve silmek isteyecektir.Tespit dışı bırakıp devam edebilirsiniz.

Alıntıdır WebmasterForumu

Yorum Gönder

 
Top