0
İşletmeler için oldukça kullanışlı bir yapıya sahip olan Joomla seo açısından iyi optimize edilirse güzel sonuçlar verebilmektedir. Sektörel sitelerin joomla kullanması seo ihtiyacını da günümüzde ortaya çıkarmıştır. Bizler de joomla altyapısı ile hazırlanan siteler için yapılabilecek seo optimizasyonlarını derleyerek sizlere sunmak istedik.
Öncelikli olarak sitenizin gidişatını raporlayacak araçlara kayıtlarını yaparak sitenizi doğrulamak ile başlayabilirsiniz.
Google Webmaster Tools
- Google Analystics
- Google+ hesabı
- Bing Webmaster Aracı

Sh404Sef Modülü

İkinci olarak sh404sef modülü ile seo açısından sitenizin kontrolünü ele alabileceğinizi belirtelim. Bu eklentiyi kurduktan sonra yapabilecekleriniz ;
Joomla için Seo Önerileri- Canonical url yapısını seo uyumlu yapabiliyorsunuz.
- Tüm sayfalara farklı şekilde title, description ve keyword girebiliyorsunuz.
- 404 sayfa görünümlerine müdahale edebiliyorsunuz.
- 301 yönlendirmelerini daha kolay organize edebiliyorsunuz.

SH404SEF Eklentisi Ekran Görüntüleri :

Sh404sef eklentisinin yapısında bu genel ayarları göreceksiniz.
Burada yapmanız gereken ise Basic Configuration ayarlarına girerek aşağıdaki şekilde ayarlamanızdır.
Aşağıdaki ayarlar eklentinin özel ayarlarıdır. Sizler için bu ayarları da arama motoru dostu bir hale getirerek ekran görüntüsünü paylaştık.
Url bazında md5 olarak cachelenmesi ziyaretçilerinizin sitenize tekrar geldiğinde sitenizin daha hızlı açılmasını sağlamaktadır.
Genel anlamda h1, h2, h3 gibi alanları ayarladığınız Meta/SEO bölümünde aynı zamanda Joomla otomatik tag oluşturucuyu de deaktif ederek spam riskini ortadan kaldırabiliyorsunuz.
Sitenize ait tagları değiştirebileceğiniz Modift Tags bölümünde Dil bölümünü tr olarak ayarlamanız gerekmektedir. Diğer alanlara da sırası ile Title, Description, Keyword, Robots tag(aynı olacak) şekilde ayarlayabilirsiniz.

Xmap Modülü

Joomla için site haritalarınızı manuel olarak oluşturmak yerine xmap moldülünü kürarak site haritanızı oluşturabilirsiniz. Site haritanızı web yöneticisi araçlarına bir kere gönderdiğiniz takdirde sitenizde yapılan değişiklikleri xmap modülü aracılığı ile haftada iki defa göndermenizi tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra joomla seoaçısından site içeriklerinizi 500 kelime ve üzeri oluşturmanız da arama motorları tarafından artı puan sağlayacaktır.

XMAP MODÜLÜ Kullanımı :

Öncelikle eklentiyi indiriyoruz. Ardından admin bölümünde bulunan Eklenti Yöneticisi kısmından eklenti dosyamızı seçerek kur butonuna tıklıyoruz. Admin panelimizden bileşenler bölümüne geldiğinizde Xmap eklentisini göreceksiniz.
Başlık                    : sitemap
Durum                 : Yayınlanmış
Erişim                   : Genel
Sitemap için gereken ayarlamaları aşağıdaki resimde sizler için yaptık.
Son olarak Kaydet butonuna tıklayarak site haritanızı sağlıklı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Menü yöneticisi bölümünden dilerseniz ana sayfanızda site haritanızı da yayınlayabilirsiniz.

Joomla Siteler için Diğer Seo Önerileri

Joomla İletişim Sayfanızı Optimize Edin

İletişim sayfanızı optimize etmek için yer vereceğiniz bilgiler şunlar olmalıdır.
- Firma resmi adı
- Adres
- İletişim Numaraları
- Google Harita

Hizmetlerinizi Tek Sayfada Toplamayın

Genellikle firmalar hizmetlerini ve site içeriklerini ana sayfada toplayarak büyük bir hataya düşmektedirler. Joomla seo açısından zenginleştirilmiş özgün içerikler oluşturun. Her hizmet ve içerik için ayrı sayfalar oluşturmanız (özgün içerik şartı ile) arama motorları tarafından zengin bir prestij sağlayacaktır.

Site Açılış Hızı

Seomoz yetkililerin bir toplantıda site hızına bağlı olarak nasıl ziyaretçi sayısını iki katına çıkardığını anlatması site ve sayfa açılış hızının etkisini gözler önüne sermektedir. Site hızınızın 2 saniye ve altı zaman diliminde açılması gerekmektedir.
Eğer daha yüksek sürede açılan sayfalarınız bulunuyor ise Gtmetrix test aracı ile sitenizin YSlow bölümüden daha hızlı açılması için yapılması gereken işlemleri grafiksel olarak görebilirsiniz. Tüm gereken işlemleri yerine getirdikten sonra Google Page Speed veya Yahoo Yspeed araçları ile sağlamasını yapabilirsiniz.

Yinelenen İçerikler Sonunuz Olabilir

Joomla yapısı içinde yinelenen içeriklerin büyük bir optimizasyon katili olabilmektedir. Bu nedenle “duplicate content” olarak tabir edilen site içerisinde içerik tekrarını kontrol etmeniz gerekmektedir.
Yinelenen içeriklerin kontrolünü ve yönetimini yapabilen en kullanışlı program Seomoz aracı olsa da ücretli olduğundan dolayı pek tercih edilmemektedir. Bunun yanı sıra ücretsiz olarak hizmet veren Plagspottersitesinden yararlanabilir ve tekrarlanan içerikleri tespit edebilirsiniz. Sayfalar ne kadar hızlı açılır ise arama motoru botları en az veri ile en çok sayfayı indexleyeceğinden dolayı ziyaretçi sayısındaki artış nedeni olmaktadır.

Sayfa Başlıklarını H1 İle Oluşturun

Tüm içeriklerinizin başlıklarını H1 ile oluşturduğunuzdan emin olun. Google algoritması tarafından içeriğin açıklayıcısı olan H1 sayfa içeriği hakkında info vermektedir. İçerikler içerisinde H2, H3 ve H4 etiketlerini de kullanmanız iç optimizasyon açısından kusursuz bir hiyerarşi yapı kurmanızı sağlamaktadır. Hiyerarşik yapıdan bahsetmiş iken Joomla seo için önemli bir diğer husus olan navigasyon menüler koymanız kullanım açısından kolaylığı sağlayacaktır.

Joomla Seo Ayarları Ve Yapılması Gerekenler

Site adı : Site adınızı kısa tutmanız sizin açınızdan fayda sağlayacaktır. İçeriğinize göre anahtar kelimenize yer vermeniz daha iyi olacaktır.
Site Meta Açıklaması : Description olarak da bilinir. Açıklamanız içerisinde anahtar kelimelerinizden birkaç tanesini kullanarak oluşturabilirsiniz. Açıklama şahşahalı olarak değil yalın ve sade bir dille sitenizin amacını yansıtmalıdır.
Site Meta Anahtarlar : Keyword kelimelerin seo açısından pek bir önemi kalmasa da bu alana gireceğiniz kelime sayısı beş adet ve altı olmalıdır.
Robotlar : Robotlar bölümünde İndeks, takip et seçeneği seçili konumda olmalıdır.
Arama Motoru Dostu Adreslemeler : Sitenize ait içeriklerin link yapılarını arama motoru dostu bir hale getirir. Örneği siteadi.com/icerik-adi şeklinde olması gerekmektedir.

ALINTIDIR. http://www.seohocasi.com/joomla-icin-seo-onerileri/

Yorum Gönder

 
Top