0
Xbox 360'ın en köklü serilerinden olan Gears of War'ın haklarını elinde bulunduran Epic Games, önceki ve gelecek oyunlar için tüm haklarını Microsoft'a devretti. Microsoft'un bu akıllı hamlesi ile birlikte oyun dünyasındaki ağırlığı artan grafiğini daha da yukarıları taşımış oldu.
 Gears of WarXbox 360'a gelen son oyunuyla birlikte milyonlarca kullanıcıyı ve Microsoft'u hayal kırıklığına uğratmış, büyük zarara yol açmıştı. Geliştirici koltuğunda oturan Epic Games, Gears of War: Jungment adındaki hayal kırıklığı yaşatan bu oyundan sonra geliştirmeyi ara vermiş, şu sıralar herhangi bir aktivitede bulunmuyor idi.
1390903141_gears-of-war-3-group.jpg
Microsoft'u pek memnun etmeyen bu istatistikler geriye tek bir çare bırakıyordu. Daha önce de aynısını yaptığı hamlelerden birisini de Gears of War için de yapacaktı. Geliştirici koltuğunda Epic Games'in oturduğu oyunun geçmiş ve gelecekteki tüm haklarını satın alarak başrole kendisi geçti. 
Sert bir ayrımla gerçekleştirilen bu satın alma Microsoft cephesini biraz kızdırmışa benziyor. Gelen açıklamalarda tüm hakların Epic Games'ten alındığını, stüdyo ile ilişiğin tamamen kesildiğini dile getirdi. 

http://www.teknolojioku.com/haber/microsofttan-gears-of-war-atagi-16354.html

Yorum Gönder

 
Top